{ "title": "Kasıklarda Kaşıntı", "image": "https://www.kasikagrisi.gen.tr/images/kasiklarda-kasinti.gif", "date": "20.01.2024 17:31:55", "author": "Şeyma Özer", "article": [ { "article": "
Kasıklarda kaşıntı, Kasıklardaki kaşıntının birçok nedeni olabilir. Örneğin insandan insana cinsel ilişki ya da bitlenmiş kullanım eşyasından geçen küçük pullar ve kepek gibi görünen kasık biti, küçük çok kaşınan kırmızı kabarcıklara sebep olan uyuz veya öteki adıyla tinea cruris olan kasık kaşıntısı, ciltte bulunan dermatofitler denilen birçok tipteki mantar enfeksiyonudur. Çoğunlukla enfeksiyona sebep olan bu mantarlar fark edilmez. Genellikle probleme yol açmadan ciltte doğal olarak yaşayan ve kasık kaşıntısına sebep olan bu mantarların ortaya çıkması, ancak terledikten sonra değiştirilmeyen giysilerin sayesinde neme uzun süre maruz kalmak şartıyla çoğalabilir. Sıcaklık ve nem, mantarların oluşması için uygun şartları oluşturduğu takdirde mantarların hızlıca çoğalmasına neden olur. Daha çok erkeklerde görülebileceği düşünülen bu rahatsızlık, aslında herkesin kapısını çalabilir. Ayrıca kasık kaşıntısına sebep olan mantar rahatsızlığının, terleme ile uygun şartları oluşturduğundan, aşırı kilosu olan insanlarda çoğalması daha olasıdır. Sonuç olarak kasıkta şiddetli bir kaşıntı ve yanma hissiyle rahatsızlık oluşur. Bu kişilerde görülen kasık kaşıntısı rahatsızlığı genel olarak ciddi bir hastalık olarak kabul edilmez.

Bağışıklık sistemi bozulmuş olan kişiler kasık kaşıntısına neden olan bu mantar enfeksiyonuyla bağışıklık sistemi sağlıklı olan kişiler kadar iyi mücadele edemeyebilir. Gelişen komplikasyonlar sonucu etkilenen ciltte tedavisi olmayan renk değişikliği, ilaçların yan etkileri yanı sıra ikincil enfeksiyonlar söz konusu olabilir. Sonuç olarak aşırı kilolu kişiler ya da sık sık terlemeye müsait bir vücuda sahip kişiler, özellikle kişilerin üzerindeki kıyafetler uzun süre değiştirilemiyorsa, kasıklarda kaşıntı rahatsızlığı duyuyorsa muhakkak doktora başvurmalıdır.

Kasıklarda kaşıntı belirtileri nelerdir?
" } ] }