{ "title": "Kasık Mantarı İlaçları", "image": "https://www.kasikagrisi.gen.tr/images/kasik-mantari-ilaclari.gif", "date": "20.01.2024 13:46:11", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "
Kasık mantarı ilaçları, kasık bölgesinde oluşan mantarın engellenmesi ve tedavisi için kullanılan genellikle Klotrimazol veya Mikonazol içeren anti-mantar merhem veya ilaçlardır.

Kasık mantarı hakkında kısaca bilmemiz gerekenler, kasık mantarı veya tip dilinde Tinea Cruris kasık bölgesinde oluşan bir mantar enfeksiyonudur. Genellikle çok terleyen, şişman ve spor yapan kişilerde görülür. Kasık kasıntısı olarak da bilinir.

Kasık mantarının belirtileri; iç kasıklar ve genital bölgede görülebilen bu enfeksiyon etkilenen bölgenin kızarmasına veya kahverengi olmasına neden olur. Deride döküntü veya çatlama olabilir. Genelde kasığın her iki tarafında ve küçük kızarıklıklar halinde baslar. Oluşan kızarıklık deriden yüksek, kabuk gibi bir tabakaya benzer. Kenar sınırları belirgindir ve su toplayabilir. Yayılması durumunda kenar kısımlarında sivilce veya apse gibi küçük kabarcıklar görülebilir.

Kasık mantarı neden olur?
Kasık mantarının tedavisi, oldukça hızlı sonuç veren ve basit bir tedaviye sahiptir. Tedavide genellikle mantar önleyici içeriğe sahip merhemler kullanılır.

Kasık mantarı ilaçları, anti-mantar merhem ve Butenafin içeren ilaçlardır. Bu ilaçlar mantar hücre zarında bulunan Ergosterol sentezini engelleyerek mantar hücrelerinin ölmesini sağlar. Kullanılan anti-mantar merhemler kaşınmadan dolayı oluşabilecek ikincil bakteriyel enfeksiyon riskini de azaltır. Tinactiin sprey veya Travazol merhem de kullanılan ilaçlardandır. Kasık mantarı ilaçlarına şu şekilde örnek verebiliriz;
Hastalığın şiddetine göre 1-6 hafta arası kullanılabilir. Oral yollarla alınır.

Kasık mantarının tedavisi için temel tedavi ilaç tedavisidir. Bununla birlikte kişisel temizliğe dikkat etmek iyi beslenerek, metabolizma güçlendirilerek, temiz iç çamaşırı kullanılarak iyileşme süreci hızlandırılabilir.
" } ] }