{ "title": "Kasık Fıtığı Ameliyatı Sonrası Şişlik", "image": "https://www.kasikagrisi.gen.tr/images/kasik-fitigi-ameliyati-sonrasi-sislik.gif", "date": "21.01.2024 05:32:31", "author": "abdullah", "article": [ { "article": "Kasık fıtığı ameliyatı sonrası şişlik, Herhangi bir iç organın karın duvarını yırtarak deride oluşturdukları şişkinliğe kasık fıtığı denir. Bu şişlik zaman zaman oluşur zaman zamanda kaybolabilir. Yatınca, öksürünce, hapşırınca fıtık kendini belli ederken, sırt üstü uzandığınızda fıtık kaybolabilmektedir. Genelde şişliğe neden olan organlar bağırsaklar. İlerleyen dönemlerde şişlik artar ve hasta olan kişiler rahatlamak için şişliği içine iterler. Tüm karın duvarı yırtıkları doğum ve sonradan oluşmuş zayıflığa bağlı olarak belirir.

Kasık fıtığı ameliyatı, Artık zamanla karın yırtığından dışarı çıkan organlar el veya hareketler ile tekrar içeri giremez hale gelebilirler. Artık sancılı ve ağrılı bir dönem başlar ve tedavi edilmez ise ciddi hastalıkların tetikçisi olabilir, özellikle erkeklerde erken tedavi olunmadığı takdirde, testislerin zarar görmesi kaçınılmaz olur.

Kasık fıtığı ameliyatı sonrası şişlik, Kasık fıtığı ameliyatının amacı, karın duvarında oluşan yırtıklardan dışarı çıkan organların tekrar yırtıkların dikilmek ve eski haline getirmek suretiyle karın duvarının onarılmasıdır, eğer ki ameliyat sonrası hasta olan bölgede şişlik aynı şekilde mevcut ise ameliyatın başarısız geçmiş olabileceği, yırtığın onarılamadığı varsayılabilir. Ameliyat sonrası yaralı bölgede deri üzerinde şişlikler de oluşabilir, bunlar ameliyat sonrası iltihaplanma olarak da belirebilir. Oluşabilecek şişlikler bunlar olup, kasık ameliyatı sonrası dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

Ameliyat sonrası yapılması gerekenler
Yapılmaması gerekenler
Ayrıca ameliyat sonrası fiziksel aktivitelerinizi aşırı kısıtlayacak bir neden olmadığından kendinizi kısıtlamayınız, Ameliyattan çıktıktan 72 saat süreyle araba kullanmamanızda fayda vardır. Ameliyattan sonra rahat edebileceğiniz giysiler giymenizi öneririz (Eşofman, etek gibi.), işe dönme sürenizde ise hafif işlerle uğraşıyorsanız 1-2 hafta yeterli, orta derece işlerle uğraşıyorsanız 2-3 hafta, ağır işlerle uğraşıyorsanız 3-4 hafta istirahat yeterli olacaktır.
" } ] }